Wat is een personeelsplanning

Terug naar Blog
Urenregistratie app direct in de eigen app op de mobiele telefoon

Wat is een personeelsplanning

Een personeelsplanning is zoveel meer dan je medewerkers vertellen wanneer ze moeten werken. Het is een balans tussen de behoeftes van je medewerkers, de wensen van je opdrachtgevers en de doelen van het bedrijf. 

Het voldoen aan deze drie factoren is vaak een enorme puzzel. Maar als je eenmaal de balans hebt gevonden en dit kunt vasthouden, dan kan ik je uit eigen ervaring vertellen dat je onwijs mooie ontwikkelingen mee gaat maken.

Vaak wordt er vanwege stress en werkdruk niet goed gekeken naar alle factoren. Medewerkers worden ingezet omdat er op dat moment een vraag is en men wil zo snel mogelijk de dienst invullen.

Maar passen de werkzaamheden wel bij deze persoon? Wil de persoon wel op die dag en dat tijdstip werken? Heeft de persoon wel de juiste skills? Voelt de persoon zich wel prettig bij de werkzaamheden?

Naar mijn mening wordt hier te weinig naar gekeken, weliswaar vaak onbewust. En ik kan het weten, dit heb ik zelf ook moeten ontdekken in mijn ondernemerschap. Ondernemers klagen over het feit dat medewerkers uitvallen, niet komen opdagen, altijd wel iets op of aan te merken hebben en er veel tijd naar het rooster gaat omdat er regelmatig wijzigingen zijn. 

Niet zo gek toch, als een medewerker niet op zijn plek zit 😉

Wat is belangrijk voor de medewerkers

Je hebt een goede personeelsplanning, dat wil nog niet zeggen dat het ook de juiste planning is voor jouw medewerkers. Medewerkers hebben meer nodig dan alleen een planning. Ze willen onderdeel zijn van het bedrijf, een doel hebben, zich gehoord voelen, ze willen simpelweg ‘erbij horen’. 

Wil je meer weten over het maken van een personeelsplanning? Voel je dan vrij om ons E-BOOK gratis te downloaden. Hierin leggen we je alles uit over het maken van een personeelsplanning. Ontdek de sleutel naar een mooie groei.

Overzicht

Een goed overzicht creĂ«ren voor je personeelsplanning is enorm belangrijk. Dit doe je door de beschikbaarheid en de behoeftes van je medewerkers in kaart te brengen. 

Tip: Start met een basisrooster.

Doe dit niet eenmalig! Overleg regelmatig met je team over hun tevredenheid in het rooster. Dit zorgt ervoor dat je kunt blijven voldoen aan hun behoeftes. 

Tevens zorgt dit voor een actueel en duidelijk overzicht voor jou en je team en creëer je de juiste communicatie.

Dit draagt bij aan

Doordat je beschikt over een actueel overzicht van de beschikbaarheid kun je sneller schakelen bij roosterwijzigingen. Hierdoor kun je met zo min mogelijk overleg een medewerkers inplannen. 

Daarnaast zorgt een overzicht voor een stabiel rooster. Je medewerkers weten waar ze aan toe zijn, hierdoor ontstaat er een betere balans tussen werk en privé.

Doordat het rooster stabiel is zullen er minder roosterwijzigingen voorkomen. En omdat er weinig roosterwijzigingen zijn, zullen je medewerkers het niet zo erg vinden om zo nu en dan voor een collega in te vallen. Er ontstaat een prettige samenwerking, een echt team!

Communicatie

Om een goed overzicht te krijgen en te behouden is de juiste communicatie heel belangrijk. Zoals ik eerder schreef, blijf communiceren met je team met betrekking tot de tevredenheid over het rooster. Dit zorgt ervoor dat je overzicht actueel blijft.

Omdat je communiceert met het team, je luistert en reageert op wat de medewerkers nodig hebben, voelen ze zich gehoord. Je weet nu inmiddels, medewerkers zijn mensen met behoeftes. Het zijn geen pionnen die je zomaar kunt verplaatsen. 

Dit leidt naar

Door het blijven communiceren met je team geef je het gevoel van medezeggenschap. Je geeft het gevoel dat ze belangrijk zijn, wat ze ook absoluut zijn! En daarnaast geef je ze de kans om werk en privé beter in balans te houden. Dit alles zorgt voor tevreden medewerkers.

En tevreden medewerkers zorgen voor een fijnere samenwerking en een betere productiviteit, wat vervolgens enorm bijdraagt aan het werkplezier. Iedereen verdient het om met plezier naar hun werk te gaan! Tevens stimuleert dit enorm de groei van jouw bedrijf.

het rooster is automatisch voor iedereen gekoppeld

Personeelsplanning draagt bij aan groei

Wist jij dat een goede personeelsplanning zo belangrijk is en enorm bedraagt aan groei? Het zorgt er niet alleen voor de juiste communicatie waardoor het plannen makkelijker gaat, maar ook voor een soepel verloop van het rooster.

Doordat je samenwerkt met je team en ze betrekt in waar, wanneer en met wie ze aan de slag gaan, creëer je een fijne onderlinge verstandhouding. Iedereen weet waar hij of zij aan toe is en ook dit draagt weer bij aan het werkplezier.

Voor mij persoonlijk is dit de betekenis van leidinggeven. Werk samen met mensen, luister en reageer, behandel elkaar met respect en zorg voor een fijne werkomgeving. 

Jouw medewerkers zijn tenslotte de kern, begin daar. Zij gaan er namelijk voor zorgen dat het rooster soepel verloopt, dat je opdrachtgevers en/of klanten tevreden zijn en daarmee gaan zij ervoor zorgen dat je een mooie stabiele groei mee mag maken. 

Wij helpen!

Tegenwoordig bestaat er geweldige software voor personeelsplanning die helpt bij het snel kunnen schakelen. En laten wij nu net beschikken over die software ;-). Onduro zorgt namelijk voor de juiste communicatie tussen jou en je team. Via de online omgeving vraag je heel gemakkelijk de beschikbaarheid op. 

Je medewerkers kunnen hun beschikbaarheid met daarbij hun behoeftes doorgeven. Als dit past bij de wensen van je klant en de verlangens van het bedrijf, verwerk je dit met 1 druk op de knop automatisch in Onduro. 

Hierdoor hebben jij en het team altijd een actueel overzicht in handen. Dit gaat je enorm veel tijd besparen. En tijd kost geld, niet waar?

Benieuwd naar hoe Onduro eruit ziet? Je kunt het twee weken lang gratis ontdekken. Laat ons je helpen om het leven makkelijker te maken 😉

    Hoe creëer je een goede personeelsplanning

    Ben je nieuwsgierig geworden naar het maken van een personeelsplanning? Download gratis ons E-BOOK ‘plannen voor groei’. Hier kom je alles te weten over het maken van een personeelsplanning.

    Download het vandaag en wij sturen het meteen naar je op.

    Terug naar Blog