Besteed minder tijd aan je personeelsplanning en meer aan je medewerker

Terug naar Blog
ONDURO is zo eenvoudig, je kunt zonder training direct aan de slag

Besteed minder tijd aan je personeelsplanning en meer aan je medewerker

De grootste kracht binnen een bedrijf zijn positieve medewerkers.

Door meer tijd te besteden aan je medewerkers dan aan je personeelsplanning, werk je aan die kracht. Je creëert een sterker team. Je zult merken wanneer je meer tijd besteed aan je medewerkers, ze zich meer gehoord en belangrijk gaan voelen. Hierdoor werken ze met meer enthousiasme, plezier en voelt hun werk zinvol. Gemotiveerde medewerkers op de vloer zorgen voor een betere samenwerking, betere resultaten en een mooie groei.

Waarom is het belangrijk om meer tijd te besteden aan je medewerkers?

Door meer tijd te besteden aan de medewerkers, geef je medewerkers aandacht. Aandacht heeft iedereen nodig. Wanneer je aandacht geeft aan je medewerkers gaan ze zich gehoord voelen. En doordat ze zich gehoord voelen gaan ze zich zinvol voelen. Niemand wil zichzelf een nummertje voelen binnen een bedrijf, medewerkers willen zich juist onderdeel voelen van het bedrijf.

Doordat de medewerkers zich gehoord en zinvol voelen, raken ze enthousiast. Enthousiasme, motiveert medewerkers. Ze zullen meer hart voor de zaak voelen, hierdoor tonen ze meer eigen initiatief maar is er ook meer ruimte voor hun creativiteit. Medewerkers zullen elkaar meer gaan helpen en ondersteunen, waardoor er direct gewerkt wordt aan teambuilding onder elkaar. Gemotiveerde medewerkers worden productiever. Dit zorgt uiteraard voor betere resultaten.

Wanneer je meer verantwoordelijkheid geeft aan de medewerkers voelen ze zich belangrijk, dit zorgt voor een betere communicatie. Hierdoor wordt er met meer plezier gewerkt en zul je zien dat er een prettige energie doorstroomt naar elkaar. Geluk is besmettelijk!

Meer plezier en geluk op de werkvloer creëert minder zieken. Dit is kostenbesparend in verzuim, maar ook in het behoud van je werknemers. Dit zorgt tevens voor goede mond op mond reclame wat weer kan resulteren in de groei van je personeelsbestand. Er ontstaat een mooie balans in je flexibele personeelsplanning.

Hoe besteed ik meer aandacht aan mijn medewerkers

Een simpele en voordelige optie is, om een flexibele personeelsplanning in te schakelen. Er wordt vaak gedacht dat je enige kennis nodig hebt om met een online planningstool aan de slag te gaan. Maar in tegendeel, een online planningstool zoals Onduro is voor iedereen geschikt.

simpel flexibele personeelsplanning maken

Vrijdagmiddag borrel

Door een online planningstool wordt het plannen makkelijker en het verloopt een stuk sneller. In plaats van uren achter je computer aan je planning te werken, kun je nu een vrijdagmiddag borrel gaan drinken met je medewerkers.

Belangstelling tonen

Een flexibele personeelsplanning zorgt voor een snelle en duidelijke communicatie tussen jou en je medewerkers. Doordat jij jouw medewerkers kunt uitnodigen om hun beschikbaarheid op te geven, geef je een stukje verantwoordelijk aan je medewerkers. Ook kunnen de medewerkers hun vakantie aanvraag indienen en hun eigen uren invullen nadat de dienst erop zit. Hierdoor creëer je vertrouwen en een prettige samenwerking. Notities kunnen ook toegevoegd worden, dit allemaal zorgt voor een snelle en duidelijke communicatie.

Het op en neer bellen, mailen en/of appen is dus niet meer nodig. Hierdoor kun je de medewerkers bellen met de vraag “hoe gaat het met je?”. In plaats van bellen met de vraag “wanneer ben je beschikbaar”.

Kopje koffie

Het is mogelijk om de opdrachtgever mee te laten kijken in de online planningstool. Dit scheelt een hoop tijd in het op en neer bellen, mailen en/of appen. Tijd die je beter kunt besteden aan een gesprek met je werknemers, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Complimenteren

Door de open manier van samenwerken creëer je een duidelijke communicatie. De personeelsplanning is altijd up to date, evenals de urenregistratie. Hierdoor ontstaan er minder fouten en/of miscommunicaties.

In plaats van uren bezig zijn met de miscommunicaties en/of fouten op te lossen, kun je interesse tonen in het verrichten werk van de medewerkers. Regelmatig complimenten geven aan de medewerkers stimuleert de productiviteit enorm.

Het is dus eigenlijk heel makkelijk

Het is dus eigenlijk heel makkelijk om minder tijd aan je flexibele personeelsplanning te besteden en meer tijd aan je medewerkers. Een online planningstool, bijvoorbeeld Onduro, helpt. Het maakt het plannen een stuk makkelijker, overzichtelijker en ook nog eens leuker. Voor zowel de werkgever als voor de medewerkers.

Het is een goede investering omdat je er tijd mee bespaard. Tijd die je kunt besteden aan je medewerkers. Meer tijd besteden aan je medewerkers betekent beter gemotiveerde medewerkers. En gemotiveerde medewerkers betekent een betere samenwerking, betere resultaten en een mooie groei.

Wil jij dit zelf ervaren? Probeer Onduro 2 weken gratis. Tot snel 😉

    Terug naar Blog