Besteed minder tijd aan je personeelsplanning, meer aan je medewerkers

Terug naar Blog

Besteed minder tijd aan je personeelsplanning, meer aan je medewerkers

De grootste kracht binnen een bedrijf zijn positieve medewerkers. Door meer tijd te besteden aan je medewerkers dan aan je personeelsplanning, werk je aan die kracht. Wat we vaak terug zien is dat er veel tijd besteed word aan de personeelsplanning. Men geeft aan dat ze het belangrijk vinden dat de klanten tevreden zijn, het bedrijf kan voldoen aan de doelen en het rooster soepel verloopt. Maar is een soepel verloop in het rooster het enige waar medewerkers naar verlangen?

Of zijn er meer verlangens zoals, aandacht, gehoord worden, gecomplimenteerd worden, team building, onderdeel zijn van het bedrijf enzovoort. Je zult merken wanneer je meer tijd besteed aan je medewerkers, dit grote veranderingen met zich mee gaat brengen.

Waarom meer tijd besteden aan je medewerkers?

Door meer tijd te besteden aan de medewerkers, geef je medewerkers aandacht. Aandacht dat ieder mens nodig heeft. Wanneer je aandacht geeft aan je medewerkers gaan ze zich gehoord voelen. En doordat ze zich gehoord voelen gaan ze zich zinvol voelen. Niemand wil zichzelf namelijk een nummertje voelen binnen een bedrijf, medewerkers willen zich juist onderdeel voelen van het bedrijf.

Doordat de medewerkers zich gehoord en zinvol voelen, raken ze enthousiast. Enthousiasme, motiveert medewerkers. Ze zullen meer hart voor de zaak voelen, hierdoor tonen ze meer eigen initiatief maar is er ook meer ruimte voor hun creativiteit. Medewerkers zullen elkaar meer gaan helpen en ondersteunen, waardoor er direct gewerkt wordt aan teambuilding onder elkaar. Gemotiveerde medewerkers worden productiever. Dit zorgt uiteraard voor betere resultaten.

Wanneer je meer verantwoordelijkheid geeft aan de medewerkers voelen ze zich belangrijk, dit zorgt voor een betere communicatie. Hierdoor wordt er met meer plezier gewerkt en zul je zien dat er een prettige energie doorstroomt naar elkaar. Geluk is besmettelijk!

Meer plezier en geluk op de werkvloer vermindert het ziekteverzuim. Dit is kostenbesparend, maar ook in het voordeel voor het behouden van je medewerkers. Tevens zorgt dit voor goede mond op mond reclame wat weer resulteert in de groei van je personeelsbestand. Hierdoor ontstaat er een mooie balans in je personeelsplanning.

Hoe besteed ik minder tijd aan de personeelsplanning en meer aan de medewerkers?

Een simpele en een voordelige optie is, om een personeelsplanning software in te schakelen. Er wordt vaak gedacht dat je enige kennis nodig hebt om met een online personeelsplanning aan de slag te gaan. Maar in tegendeel, een online personeelsplanning zoals Onduro is voor iedereen geschikt, of je nu 5 medewerkers in dienst hebt of 150 medewerkers. Tevens zitten er geen dure trainingen aan verbonden en ook geen lange learning curve, het is zodanig gebruiksvriendelijk dat je direct aan de slag kunt.

personeelsplanning in een online planningstool
Personeelsplanning software
online personeelsplanning

Vrijdagmiddag borrel

Door een personeelsplanning software wordt het plannen gemakkelijker en het verloopt een stuk sneller. In plaats van uren achter je computer aan je personeelsplanning te werken, kun je nu een vrijdagmiddag borrel gaan drinken met je medewerkers.

Belangstelling tonen

Een online personeelsplanning zorgt voor een snelle en duidelijke communicatie tussen jou en je medewerkers. Doordat jij jouw medewerkers kunt uitnodigen om hun beschikbaarheid op te geven, ben je altijd op de hoogte van hun behoeftes. Het actuele overzicht van de beschikbaarheid zorgt ervoor dat je in Ă©Ă©n oogopslag kunt zien wie je kunt inplannen voor een dienst.

Daarnaast kunnen je medewerkers zelf hun uren invullen na een gewerkte dienst. Hiermee geef je meer verantwoordelijkheid aan je medewerkers, dit creëert meer vertrouwen en een fijne samenwerking.

Het op en neer bellen, mailen en/of appen is dus niet meer nodig met een online personeelsplanning. Hierdoor kun je de medewerkers bellen met de vraag “hoe gaat het met je?”. In plaats van bellen met de vraag “wanneer ben je beschikbaar”.

Kopje koffie

Het is mogelijk om de opdrachtgever mee te laten kijken in de personeelsplanning software. Dit scheelt een hoop tijd in het op en neer bellen, mailen en/of appen. Tijd die je beter kunt besteden aan een gesprek met je werknemers, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Complimenteren

Door de open manier van samenwerken creëer je een duidelijke communicatie. De personeelsplanning is altijd up to date, evenals de urenregistratie. Hierdoor ontstaan er minder menselijke fouten en het vermindert de kans op miscommunicaties.

In plaats van uren bezig zijn met de miscommunicaties en/of fouten op te lossen, kun je interesse tonen in het verrichten werk van de medewerkers. Door regelmatig complimenten te geven aan de medewerkers, stimuleert je de productiviteit.

Personeelsplanning software is de oplossing

Het is dus eigenlijk heel makkelijk om minder tijd aan je personeelsplanning te besteden en meer tijd aan je medewerkers. Een online personeelsplanning, zoals Onduro, helpt. Het maakt het plannen een stuk makkelijker, overzichtelijker en ook nog eens leuker. Voor zowel de werkgever als voor de medewerkers.

Het is een goede investering omdat je er uiteindelijk een hoop tijd mee bespaard. Tijd die je kunt besteden aan je medewerkers. Meer tijd besteden aan je medewerkers betekent beter gemotiveerde medewerkers. En gemotiveerde medewerkers betekent een betere samenwerking, betere resultaten en een mooie groei.

Wil jij dit zelf ervaren? Probeer dan nu de personeelsplanning software van Onduro twee weken lang gratis uit, zonder ergens aan vast te zitten! Tot snel 😉

    Terug naar Blog