Case Study: Studiekring

Terug naar Blog

Case Study: Studiekring

In deze case study deelt Femke Oenema de uitdagingen van de planning voor Studiekring en haar ervaringen met ONDURO.

Over Studiekring

Studiekring versterkt de leervaardigheden van leerlingen van brugklas tot eindexamen middelbare school in heel Nederland. Op zo’n 100 locaties, eigen vestigingen en in scholen, verwelkomt Studiekring leerlingen voor onder meer bijles, huiswerkbegeleiding en examentraining.

Een uitdagende planning

Voor examentrainingen en zomerscholen worden elk jaar opnieuw honderden docenten ingepland. Op basis van de aanmeldingen van leerlingen bepaalt Studiekring hoeveel docenten voor welke vakken op welke locatie nodig zijn. Een uitdagende planning, die eerder met behulp van Excel lijsten en een handleiding van meerdere pagina’s gedaan werd. Dit leidde niet alleen tot veel handmatig werk, maar ook tot fouten en frustraties. Er moest een betere oplossing komen.

Overstap naar ONDURO

Sinds 2016 plant het projectteam van Studiekring met ONDURO. Docenten hebben sindsdien toegang tot hun eigen rooster, kunnen beschikbaarheid opgeven en na afloop van hun dienst meteen online de gewerkte uren doorgeven. Een grote stap vooruit.

Femke Oenema, projectmedewerker bij Studiekring, is blij met de werkwijze van ONDURO: 
”Het is een enorme tijdsbesparing. ONDURO is erg handig en werkt prettig – voor de planners 
en de docenten.”

Speciale aanpassingen voor Studiekring

Door de flexibele opbouw van ONDURO is het mogelijk speciale features voor klanten te implementeren. Zo is er een koppeling voor Studiekring gerealiseerd, die het aantal benodigde diensten automatisch vanuit hun eigen systeem naar ONDURO stuurt.

Samen met tools zoals de “automatische matching” van diensten op basis van beschikbaarheid, vakken en locaties is de planning alleen nog een kwestie van controleren en publiceren. Minder handmatig werk, meer automatisering.

Geslaagde implementatie

Studiekring heeft sinds begin van het jaar tientallen vakken, honderden docenten, duizenden diensten en tienduizenden uren met ONDURO verwerkt.

Femke Oenema vat samen: “Wij zijn erg tevreden. Met ONDURO kunnen wij onze docenten snel en overzichtelijk inplannen. Het is minder arbeidsintensief en minder foutgevoelig. We hebben alle functies in één plek en kunnen informatie makkelijk opvragen. Er is nooit een docent zijn dienst vergeten.”Let op: wij kunnen niet garanderen dat deze informatie altijd foutloos, volledig en actueel is. Daarom kunnen aan de informatie op deze website alsmede eventueel advies – per e-mail of via de chatfunctie – geen rechten worden ontleend.

Terug naar Blog