Een inzichtelijke werkplanning vergroot de tevredenheid

Terug naar Blog
personeel plannen met online personeelsplanning

Een inzichtelijke werkplanning vergroot de tevredenheid

Dat je met een online planning efficienter met de tijd van je medewerkers omgaat, dat is nog wel voorstelbaar. Maar dat medewerkers daar ook blij van worden, dat is voor veel leidinggevenden en ondernemers toch wel nieuw. Ik ben dan ook blij verrast met het onderzoek dat bij de ABN-AMRO had plaatsgevonden

Beter rooster zorgt voor een hogere medewerkerstevredenheid

Dat een transparante en overzichtelijke planning bijdraagt aan een hogere efficiency is geen verrassing. Doordat iedereen op ieder gewenste moment kan zien wanneer hij of zij ingepland staat, voorkomt dat medewerkers vergeten te komen.

En juist vergeten diensten leiden tot toename van de kosten. Of doordat het werk niet gedaan kan worden, of doordat extra capaciteit beschikbaar moet zijn om eventuele tekorten te ondervangen.

Maar dat naast efficiënter werken, ook medewerkers tevredener zijn over hun rooster is wel extra bonus.

Resultaat van optimalisatie van de werkroosters bij ABN-AMRO

Zo blijkt uit onderzoek van de ABN AMRO. Bij de bank hebben ze onder begeleiding van een Work Force management adviesbureau het effect van introductie van realtime werkschema’s onderzocht.

Door de inzet van een systeem waarbij de medewerkers direct zien wie, wanneer en waar nodig is, ontstaat een betere balans tussen benodigde bezetting en de beschikbaarheid van medewerkers, waardoor de werkbelasting beter verdeeld kan worden.

Het effect van het introduceren van betere werkroosters is duidelijk: De medewerkerstevredenheid steeg met 15%.

Investeren in planning loont

Nu zal niet iedere organisatie direct de mogelijkheden hebben om te investeren in realtime planning. Maar wat het wel laat zien is dat investeren in een goede planning loont. En niet alleen in tijd, maar ook in werkplezier.

Een overzichtelijke planning geeft medewerkers inzicht en meer betrokkenheid.

Ervaring bij nieuwe klanten

Bij ONDURO merken we dit ook. Iedere keer dat we een nieuwe klant aansluiten krijgen we dit van klanten te horen. Niet zelden horen we de dooddoener: “Dit hadden we veel eerder moeten doen”

Dit komt met name door de rust die ONDURO in de planning van klanten brengt.

Doordat de benodigde bezetting en beschikbaarheid direct op 1 plek zichtbaar zijn, verdwijnt de noodzaak om bij iedere wijziging de medewerkers te bellen/mailen en SMS-en met de vraag of ze misschien toch tijd hebben?

Geen druk meer vanuit de planning om toch te komen als je eigenlijk naar dat feestje wilde, terwijl je collega zich verveelt op de bank. Iedereen krijgt namelijk tegelijktijdig de vraag in zijn berichtenbox. En kan dus zelf ook direct reageren.

Dat gaat je met je excel-planning nooit lukken. En juist dat maakt een online planning, zoals in ONDURO onbetaalbaar.

Maar zien is geloven, dus wil jij het voordeel zelf ervaren? Start dan hier je eigen demo, of stuur een mailtje naar Bart@onudro.com. Dan neem ik graag contact met je op.

Let op: wij kunnen niet garanderen dat deze informatie altijd foutloos, volledig en actueel is. Daarom kunnen aan de informatie op deze website alsmede eventueel advies – per e-mail of via de chatfunctie – geen rechten worden ontleend.

Share this post

Terug naar Blog