Werkrooster en urenregistratie optimaliseren voor thuiswerkende medewerkers

Terug naar Blog
Werkrooster en urenregistratie

Werkrooster en urenregistratie optimaliseren voor thuiswerkende medewerkers

Sinds de Covid zijn werkgevers en medewerkers de voordelen van het thuiswerken gaan ervaren. Organisaties zagen dat medewerkers nog steeds even productief zijn, hard werken en ze houden privé en zakelijk beter in balans. Maar hoe houd je dit als werkgever nu goed bij? En hoe zorg je ervoor dat iedereen op het juiste moment aanwezig is? Of wanneer kun je iemand wel of niet bellen? Je wilt niet elke keer je medewerkers bellen die net een luier aan het verschonen is.

Het beheren van werkroosters voor thuiswerkende medewerkers en het bijhouden van de uren brengt unieke uitdagingen met zich mee. Maar in de hedendaagse arbeidswereld heeft de technologie een revolutie teweeggebracht in de manier van hoe we werken. In deze blog bespreken we strategieën om het werkrooster en urenregistratie voor thuiswerkende medewerkers te optimaliseren met ONDURO. Lees verder en kom erachter hoe ONDRUO jouw bedrijf kan helpen.

Flexibel werkrooster voor thuiswerkende medewerkers

Een groot voordeel van thuiswerken is om flexibele roosters te implementeren. Dit houdt in dat medewerkers zelf hun beschikbaarheid kunnen doorgeven. Vraag met regelmaat naar de behoeften van het team, zodat je hieraan kunt blijven voldoen binnen de grenzen van jouw organisatie. Dit leidt tot een sterkere samenwerking, beter overzicht van de beschikbaarheid, verhoogde productiviteit en een beter resultaat. 

Een effectieve manier om een flexibel werkrooster te beheren, is door gebruik te maken van een planning software zoals ONDURO. Via ONDURO kun je heel eenvoudig de beschikbaarheid van je medewerkers opvragen, het is ook mogelijk dat men hun voorkeur in werktijden aan kan aangeven. Op deze manier kun je gezamenlijk en effectief een planning maken.

Handboek ‘Alles over plannen’

In dit handboek staat alles over het beheren van een effectieve personeelsplanning. In 5 simpele stappen nemen we jou mee en delen we handige tips en tricks. Ook laten we zien hoe je het werkrooster eenvoudig kunt optimaliseren in combinatie met een planning software, wat de voordelen en de nadelen zijn. Verkrijg ons E-book nu gratis, we sturen het vandaag nog naar je toe. 

Geautomatiseerde urenregistratie

Een van de grootste uitdagingen bij thuiswerk is het bijhouden van de gewerkte uren. Het is voor zowel werkgevers als medewerkers cruciaal om de gewerkte uren correct bij te houden. Hierdoor voorkom je overwerken, biedt je volledige transparantie en daarnaast is het een goede maatstaf voor de geleverde prestaties van medewerkers. Een online urenregistratie is een krachtige tool die hierbij helpt. Omdat alles is geautomatiseerd met een online urenregistratie verminder je het risico op menselijke fouten en tijdverspilling die kunnen ontstaan door handmatige invoer.

In ONDURO kunnen medewerkers heel gemakkelijk zelf hun uren doorgeven na een gewerkte dienst. De urenregistratie is gekoppeld aan het werkrooster. Zodra de dienst erop zit kunnen medewerkers op akkoord klikken waardoor vervolgens de ingeplande uren direct doorgestuurd worden naar de beheerder. De beheerder kan vervolgens de doorgegeven uren goed-of afkeuren, bij goedkeuring worden de uren automatisch verwerkt in de urenregistratie. Ook is het mogelijk om achteraf uren in te vullen, die vervolgens direct in de urenregistratie terechtkomen.

Duidelijke communicatie

Bij thuiswerken is effectieve communicatie ontzettend belangrijk. Omdat je elkaar minder vaak tegenkomt op de werkvloer is een eenduidig communicatiekanaal des te belangrijker. 

– Zorg ervoor dat iedereen altijd over het actuele werkrooster beschikt
– Laat zien welke collega’s die dag ook werkzaam zijn 
– Zorg voor een snelle en eenvoudige communicatie tool 

Dit helpt bij het voorkomen van misverstanden en het creëert een betere samenwerking. ONDURO is ontzettend vlug en correct in het communiceren, het zorgt voor een vlotte samenwerking op afstand. Alles wat er namelijk aangepast wordt in het werkrooster en urenregistratie zal direct bij de betreffende medewerker terechtkomen. Dit zorgt ervoor dat iedereen altijd beschikt over het actuele werkrooster en verdere informatie. Het is ook mogelijk om notities toe te voegen bij de geplande werkzaamheden, dit vermindert de kans op miscommunicaties aanzienlijk. Daarnaast kun je als beheerder instellen welke collega’s van elkaar kunnen zien wie er die dag nog meer werkzaam zijn. Dit helpt medewerkers om beter samen te werken. 

Werkrooster en urenregistratie Thuiswerkende medewerkers

Het vinden van de geschikte medewerker op afstand

De juiste medewerker vinden is niet altijd even makkelijk, laat staan met thuiswerkende medewerkers. Het kan voorkomen dat je een dienst niet gevuld krijgt, of dat je op korte termijn op zoek bent naar vervanging vanwege ziekteverzuim, of misschien heb je net een nieuwe opdracht binnengehaald. ONDURO heeft de oplossing! 

Vanuit ONDURO kun je heel eenvoudig een opendienst versturen. Aan de opendienst koppel je een tijd, datum, locatie en een functie zodat alleen de geschikte medewerkers benaderd worden. De betrokken medewerkers kunnen zich vervolgens aanmelden voor de opendienst. Zodra de beheerder akkoord geeft, wordt de dienst automatisch verwerkt in het werkrooster. Wil je niet op de medewerker wachten? Op basis van beschikbaarheid en de functie van de medewerkers kunnen de diensten ook slim door ONDURO worden ingevuld. 

Nauwkeurige registratie

Wil je als werkgever een nauwkeurige registratie voor thuiswerkende medewerkers? Daar kan ONDURO voor zorgen. Zoals je inmiddels hebt gelezen, kunnen medewerkers zelf de uren invullen. Dat zorgt voor een duidelijke en correcte urenregistratie, maar het kan nog nauwkeuriger. Medewerkers kunnen in – en uitchecken bij aankomst en het verlaten van de locatie. 

Wanneer een medewerker incheckt in de online omgeving van ONDURO, ziet de beheerder precies hoe laat en op welke locatie diegene heeft ingecheckt. Ook wanneer de medewerker uitcheckt krijgt de beheerder precies te zien hoe laat en waar diegene heeft uitgecheckt. Dit zit vervolgens weer gekoppeld aan de ingeplande werkzaamheden en de urenregistratie, de uren die de medewerker heeft in- en uitgecheckt zullen automatisch verwerkt worden in de urenregistratie. 

Personeelsplanning
Urenregistratie
Planning software

Prestatie en doelstellingen

Om de prestaties van thuiswerkende medewerkers te beoordelen, zullen er meetbare doelstellingen behaald moeten worden. Geef daarom duidelijke richtlijnen over wat er van hen verwacht wordt. Een groot voordeel als je werkt met een planning software, omdat alles digitaal bijgehouden wordt, is er de mogelijkheid om gegevens te analyseren. Je kunt ontdekken wat de populaire werktijden zijn en wanneer de productiviteit hoog is, met deze informatie kun je de productiviteit optimaliseren. Dat leidt tot een betere werkstroom en gaat helpen bij het stellen van realistische doelen. 

Conclusie

Digitale tools bieden de oplossing om de unieke uitdagingen, die thuiswerken met zich meebrengt, aan te gaan. Door gebruik te maken van een planning software kun je het werkrooster en urenregistratie voor thuiswerkende optimaal beheren. Het vereist duidelijke communicatie, automatisering en flexibiliteit vanuit de organisatie. De juiste balans tussen structuur en flexibiliteit stimuleert de productiviteit en het zorgt voor een positieve thuis werkervaring voor medewerkers als werkgever. 

Ontdek het werkrooster en urenregistratie in een planning software

Door je hieronder aan te melden kun je twee weken lang gratis gebruikmaken van ONDURO, zonder ergens aan vast te zitten. Laat je mailadres achter en we sturen de demo direct naar je toe. Je kunt ONDURO meteen gebruiken, omdat het een demo is kan er niks fout gaan.

Ontdek bijvoorbeeld: 

  • Hoe eenvoudig het maken van een werkrooster gaat
  • Hoe makkelijk het is om de beschikbaarheid op te vragen
  • Hoe snel je een opendienst aanmaakt 
  • Hoe handig het is dat het werkrooster en de urenregistratie aan elkaar gekoppeld zijn, weg met het handmatig invoeren van de uren
  • Hoeveel tijd deze automatiseren jouw gaat besparen
  • Hoe vlot en duidelijk de communicatie verloopt, ook op afstand
  • Hoe fijn het is dat je gegevens kunt analyseren 

    Terug naar Blog