Voorbeeld van een 0-uren contract

Terug naar Blog

Voorbeeld van een 0-uren contract

Wanneer je op het punt staat een medewerker aan te nemen via een 0-uren contract, wil je niet alles zelf moeten bedenken wat er in moet komen. Met een voorbeeld 0-uren contract kom je dus al een heel stuk verder.

Let wel op dat de arbeidsovereenkomst soms ook afhankelijk is van de CAO en dus van de branche.

Dit artikel geeft je een overzicht van waar je op moet letten binnen de CAO en helpt je op weg met een paar voorbeelden uit verschillende branches.

Voorbeeld 0-uren contract in de beveiliging

De beveiligingsbranche kenmerkt zich door seizoensgebondenheid. Veel bedrijven moeten het hebben van evenementen, waar het erg druk is in de zomerperiode. Vandaar dat het gebruikelijk is om flexwerkers aan te nemen, waaronder dus ook 0-uren contracten.

In dit voorbeeld zie je hoe er verwezen wordt naar de CAO binnen de beveiliging:

“Op deze arbeidsovereenkomst zijn de huidige en toekomstige bepalingen van de Collectieve Arbeidsovereenkomst Particuliere Beveiliging van toepassing.”

Voorbeeld 0-uren contract in de horeca

Volgens het CNV en KHN is er sinds januari 2018 een nieuwe CAO van kracht die je verplicht moet volgen als werkgever binnen de horeca. De nieuwe CAO is van kracht tot 31 december 2019.

Via Legal Dutch kun je bijvoorbeeld voor 49€ gemakkelijk een eigen 0-uren contract opstellen. Door een vragenlijst in te vullen krijg je uiteindelijk een overeenkomst met daarin de afspraken die je met de vragenlijst hebt ingevuld.

Wil je het toch zelf en gratis regelen? Dan vind je hier een modelovereenkomst van de FNV Horecabond.

Overige branches

Mocht je in een andere branche zitten, is het verstandig om eerst te checken of het 0-uren contract afhankelijk is van de CAO. Sommige branches staan bijvoorbeeld geen 0-uren contracten toe.

Het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid heeft een overzicht van alle CAO die algemeen verbindend zijn verklaard. Hier kun je zien of jij moet voldoen aan aanvullende eisen bij het opstellen van een 0-uren contract.

Let op: wij kunnen niet garanderen dat deze informatie altijd foutloos, volledig en actueel is. Daarom kunnen aan de informatie op deze website alsmede eventueel advies – per e-mail of via de chatfunctie – geen rechten worden ontleend.

Terug naar Blog