Veel voorkomende misverstanden – Online planning software

Terug naar Blog
online planning software

Veel voorkomende misverstanden – Online planning software

Tegenwoordig is er een groot aanbod in online planningstool. De keuze is reuze, maar welke tool past het beste bij jou? Daarnaast is het vaak lastig inschatten of de tool geschikt is voor het bedrijf.

Ik wil je graag meenemen in de veel voorkomende misverstanden omtrent het beeld over een online planning software. Want heb je nu technische kennis nodig? Zijn de kosten echt zo hoog? Heb ik wel genoeg medewerkers of ben ik te klein? De antwoorden vindt je in deze blog. 

Heb ik technische kennis nodig?

Er wordt vaak gedacht dat je enige technische kennis moet hebben om met een online planningstool te gaan werken. Dit is niet het geval. Er is geen kennis voor nodig, sterker nog, er zijn zelfs geen dure trainingsdagen voor nodig. 

Er hoeft geen software gedownload of geïnstalleerd te worden. De tool werkt online via internet en is via diverse apparaten te gebruiken, zoals je telefoon, tablet, laptop of computer. De meeste tools, zoals bij Onduro, zorgen ervoor dat de app naar jouw wens ingericht wordt. Hierdoor kun je direct aan de slag met je personeelsplanning.

De juiste online planning software is dusdanig gebruiksvriendelijk dat je het binnen no time onder de knie hebt. Dus er is geen lange learning curve. Daarnaast wordt er gezorgd voor korte lijnen zodat, wanneer je iets nodig hebt of veranderd wil hebben, de contactpersoon het probleem snel voor je op kan lossen.

Dus nogmaals, je hebt geen enkele technische kennis nodig, de tool doet het werk. 

online planning software

Is het alleen voor grote bedrijven?

Het is absoluut handig voor grote bedrijven. Maar net zo handig voor MKB bedrijven. Uit ervaring spreek ik dat het vanaf 7 medewerkers enorm voordelig werkt. Tegenwoordig gebruiken steeds meer MKB bedrijven een online planning software, omdat het zo gebruiksvriendelijk en betaalbaar is. 

Er zijn geen lange en tijdrovende learning curves meer, net zo min als dat je een duur contract aan hoeft te gaan. Tegenwoordig is een online planning software gratis te proberen, maandelijks opzegbaar, betaalbaar voor iedere ondernemer, flexibel en met persoonlijk contact. 

Het maakt niet uit of je nu 5 medewerkers in dienst hebt of 150. Een online planning software is voor iedereen geschikt en ook nog eens betaalbaar. Iedereen kan meegenieten van alle gemakken dat een online planningstool te bieden heeft. Ideaal wanneer je op zoek bent naar efficiëntie bij het plannen van je medewerkers. 

Heeft het alleen invloed op het plannen?

Dat het invloed heeft op efficiënt plannen is zeker waar. Maar het is veel meer dan dat. Een online planning software zorgt voor een correcte urenregistratie, maar het zorgt ook voor de juiste communicatie tussen jou en je team. 

Dankzij de online planningstool hebben je medewerkers altijd inzicht in hun eigen rooster, hierdoor weet iedereen waar ze aan toe zijn. Dit helpt bij het voorkomen van miscommunicaties. Daarnaast betrek je je medewerkers meer bij de personeelsplanning omdat ze heel eenvoudig online hun beschikbaarheid kunnen doorgeven. 

De online planningstool geeft ook de mogelijkheid om een open dienst te versturen, hiervoor kunnen je medewerkers zichzelf aanmelden voor een dienst. Op deze manier ga je meer samenwerken in de personeelsplanning , dat zorgt voor betrokkenheid. En medewerkers willen graag betrokken worden bij het bedrijf. 

Daarnaast is het voor je medewerkers heel fijn dat je altijd inzicht hebben in hun eigen urenregistratie. Na een dienst vullen ze zelf hun uren in. Bij goedkeuring van de beheerder wordt dit direct verwerkt in de urenregistratie. Hierdoor worden de uren altijd correct bij gehouden en zijn de gewerkte uren gemakkelijk terug te vinden in de online urenregistratie.

online planningstool

Kost het veel tijd om het te implementeren?

Het kost tijd, oke, dat is waar. Maar ´veel´ tijd? Nee hoor!

Omdat de tool op maat wordt gemaakt kun je er direct mee gaan werken. Mocht je het prettig vinden dan wordt je aan de hand meegenomen. Daarnaast hebben de meeste tools een korte maar informatieve gratis cursus in de online omgeving staan. Hierin wordt de app op een gebruiksvriendelijke manier uitgelegd.

De juiste tools zijn ontzettend flexibel en zullen dan ook meedenken aan een oplossing voor jouw probleem. Op deze manier wordt het gebruiken van een tool alleen maar makkelijker. 

Jouw data wordt aan elkaar gekoppeld en daardoor kan de tool zijn werk doen. Met jouw data worden er snelle en foutloze berekeningen gemaakt en deze worden weergegeven in een duidelijk overzicht. Omdat alles gekoppeld is aan elkaar, zorgt de tool voor de juiste en snelle communicatie tussen jou en je team.

Het maken van een personeelsplanning is aan jou, dat kun je heel eenvoudig doen door je medewerkers te slepen naar de juiste dienst. Na publicatie maakt de tool er een rooster van, dit is de agenda voor je medewerkers. De tool zorgt ervoor dat het team op de hoogte wordt gebracht, de betrokken personen ontvangen een melding dat het rooster klaar staat. In het rooster kunnen ze precies zien waar, wanneer en hoe laat hun dienst begint.

Zodra de arbeidsuren zijn verwerkt wordt de urenregistratie omgezet naar een rapportage. De rapportage kun je eenvoudig downloaden en staat klaar om verstuurd te worden naar de loonadministratie. 

Kortom, de tool doet het meeste werk! Wedden dat je personeelsplanning in Onduro binnen 2 weken staat?

Past een online planning software bij jou?

Wil jij weten of een planningstool bij jou past? Doe dan mee met onze Planning Quiz! Wij kunnen je in een paar minuten vertellen wat jouw bedrijf nodig heeft.

Ga naar onze Planning Quiz
Terug naar Blog