De voordelen van een online planning maken

Terug naar Blog

De voordelen van een online planning maken

Als planner zul je waarschijnlijk wel herkennen dat er veel komt kijken bij een goede planning. Zo moet je rekening houden met de kwaliteiten van de medewerkers, de beschikbaarheid en de vraag van de klant.

Om dit alles zo makkelijk en foutloos mogelijk uit te voeren, zijn er verschillende online programma’s ontwikkeld. Hier kun je als planner veel effectiever, efficiënter en vooral makkelijker mee plannen.

Dit artikel geeft je een beeld van wat online plannen voor voordelen biedt voor jou als planner.

Intuïtief

Het online maken van een planning met een daarvoor ontwikkeld programma, gaat in de meeste gevallen een stuk intuïtiever dan bijvoorbeeld een planning met Excel. Daarvoor is een online planningssysteem ook gemaakt.

De programma’s werken vaak op een manier waarbij je met zo een min mogelijk kliks en zonder na te hoeven denken hoe iets moet iemand kan inplannen. Vaak geven dit soort programma’s een fijn gevoel bij het plannen en voorkomen ze frustratie.

Fijne omgeving

Een ander groot voordeel aan het online plannen is dat het in een fijne omgeving gedaan kan worden. Je hoeft er geen software voor te downloaden die je maar op één computer of laptop hebt staan.

Een online planning biedt de mogelijkheid om overal in te loggen, waar je maar wilt, mits je maar online bent. Daarnaast biedt een online planningssysteem vaak ook de mogelijkheid om via een mobiele app te plannen. Dus wanneer je even geen computer bij de hand hebt, kun je via de app alsnog je planning doen.

Online planning delen

Als je een planning online maakt, is het logisch dat je het ook online kan delen met medewerkers. Er zijn online systemen (zoals ONDURO) waarbij je in een app de planning kunt bekijken als planner en als medewerker. Via een app kunnen medewerkers automatisch op de hoogte worden gesteld van wijzigingen en nieuwe roosters.

Omdat het online is, is het grote voordeel van een online planning dat medewerkers altijd hun rooster in kunnen zien, inclusief eventuele wijzigingen. Het rooster is altijd up-to-date en wijzigingen zijn direct zichtbaar voor medewerkers. Zo zijn zij dus altijd op de hoogte wanneer ze moeten werken en wordt miscommunicatie vermeden.

Let op: wij kunnen niet garanderen dat deze informatie altijd foutloos, volledig en actueel is. Daarom kunnen aan de informatie op deze website alsmede eventueel advies – per e-mail of via de chatfunctie – geen rechten worden ontleend.

Terug naar Blog