Navigeren door de kerstdrukte met een gebruiksvriendelijk Planningssysteem

Terug naar Blog

Navigeren door de kerstdrukte met een gebruiksvriendelijk Planningssysteem

De feestdagen brengen vreugde en feestelijkheid met zich mee, maar voor bedrijven is het ook een enorme uitdaging om de toenemende drukte effectief te beheren. Of je nu een winkel, restaurant, retail of een ander soort bedrijf hebt, het plannen van personeel en het beheren van uitvoeringsprocessen tijdens de kerstdrukte vereist een tactische aanpak. In dit artikel verkennen we hoe bedrijven kunnen navigeren door de kerstdrukte met behulp van een gebruiksvriendelijk planningssysteem.

De uitdaging van de kerstdrukte

Het feestseizoen is in volle gang en terwijl de kerstbomen worden versierd en de lichten worden opgehangen, worden de winkelstraten drukker en lopen de restaurants vol. Bedrijven staan voor de aanzienlijke uitdaging om de toegenomen vraag en drukte effectief te managen. Het plannen van personeel, de logistieke uitdagingen en het bijhouden van de urenregistratie zijn cruciaal om de feestelijke periode goed door te komen. Een gebruiksvriendelijk planningssysteem is dan ook een waardevol hulpmiddel om deze uitdagingen aan te pakken. Laten we eens kijken hoe het planningssysteem ONDURO je navigeert door de kerstdrukte en de personeelsplanning optimaliseert.

Voorspellende analyse en trends

De overvolle restaurants bereiden zich zo goed mogelijk voor, iedereen wil voorkomen dat het personeel overbelast raakt. Met ONDURO kun je voorspellende analyses uitvoeren op basis van historische gegevens en trends. Door te begrijpen wanneer piekmomenten zich voordoen, kun je strategisch personeel inzetten. Door personeel in te zetten op cruciale tijden, is iedereen beter voorbereid op de kerstdrukte. Het resultaat is een goed voorbereid team dat de kerstdrukte efficiƫnt kan beheren.

Flexibiliteit van ONDURO

Het werkrooster kan tijdens de feestdagen snel verouderen. Een winkel ervaart onverwachte personeelsproblemen tijdens de kerstinkopen en komt per direct een medewerker te kort. Met ONDURO kun je snel inspelen op veranderingen vanwege de mogelijkheid om realtime aanpassingen aan te brengen. Je kunt je medewerkers direct laten weten dat er een open dienst beschikbaar is waarop gesolliciteerd kan worden. Maar je kunt ONDURO ook de personeelsplanning laten vullen, dan wordt personeel automatisch ingeroosterd op basis van de beschikbaarheid. Op deze manier kun je snel schakelen bij onverwachte personeelsproblemen of andere onvoorziene omstandigheden.

Voorbeeld personeelsplanning Personeelsplanning voorbeeld Template personeelsplanning Personeelsplanning template
werkrooster
Gebruiksvriendelijk planningssysteem
Gebruiksvriendelijk planningssysteem

Optimalisatie van personeelsbezetting

Een van de grootste uitdagingen tijdens de kerstdrukte is het vinden van de juiste balans tussen voldoende personeel en de vraag. Iedere organisatie wil overbezetting voorkomen, maar je wilt ook geen onderbezetting tijdens de kerstdrukte. Het vinden van de juiste balans in je personeelsbezetting wordt met een ONDURO een stuk aangenamer. Dankzij de gegevensanalyse en de historische gegevens, kun je de optimale personeelsbezetting berekenen. Hierdoor kun je anticiperen op de verwachte drukte en de stabiliteit waarborgen.

Communicatie en samenwerking

In een druk winkelcentrum moeten managers, tussen alle kerstdrukte door, snel kunnen communiceren met het personeel. ONDURO is een echte ‘communicatie hub‘. Managers kunnen naadloos communiceren met het personeel, wijzigingen realtime in werkroosters doorgeven en belangrijke mededelingen delen. Dit verbetert niet alleen de efficiĆ«ntie, maar het zorgt er ook voor dat het hele team op Ć©Ć©n lijn zit.

Planningssysteem

Digitale urenregistratie

Naast het werkrooster is een nauwkeurige urenregistratie tijdens de feestdagen ontzettend belangrijk. Niemand wil tijdens de kerstdrukte ook nog eens zijn handen vol hebben met het oplossen van misverstanden over gewerkte uren, uren die vergeten zijn of juist verloren zijn geraakt. Met de digitale urenregistratie in ONDURO kunnen haast geen misverstanden ontstaan, dat komt doordat de urenregistratie is gekoppeld aan het werkrooster. 

Dit betekent dat wanneer een dienst erop zit, de medewerker via zijn eigen online omgeving de gewerkte uren doorgeeft. De beheerder ziet direct de uren verschijnen zodra de gewerkte uren worden doorgegeven. Als beheerder kun je de uren goedkeuren of afkeuren met een eventuele notitie. Bij goedkeuring worden de uren direct verwerkt in de digitale urenregistratie. Dit zorgt voor; 

 • een helder overzicht voor zowel beheerder als de medewerker
 • het verminderen van menselijke fouten
 • transparantie
 • en je stelt medewerkers in staat om hun eigen gewerkte uren eenvoudig bij te houden in een digitale urenregistratie

Dus zoals je leest, heb je weinig kans op misverstanden. Je zult al snel gaan merken dat er een betere samenwerking ontstaat doordat je deze verantwoordelijkheid bij de medewerkers zelf neerlegt.

online urenregistratie
digitale urenregistratie

Conclusie

Het navigeren door de kerstdrukte vereist niet alleen anticipatie, maar ook flexibiliteit en nauwkeurigheid. Door gebruik te maken van voorspellende analyses en historische gegevens, flexibele realtime-opties, de communicatie hub en de digitale urenregistratie in ONDURO, kunnen bedrijven de kerstdrukte omarmen en tegelijkertijd de tevredenheid van zowel medewerkers als klanten waarborgen.

Met ONDURO kun je niet alleen de piekmomenten tijdens de feestdagen overwinnen, maar ook een sterke basis leggen voor toekomstige successen. Door je personeel te plannen in ONDURO kun je monitoren en vervolgens analyseren waardoor je kunt anticiperen op de toekomst. Hierdoor ben je niet alleen je medewerkers aan het vertellen wanneer ze kunnen werken, maar ben je strategisch je medewerkers aan het wegzetten. Dit is overigens ontzettend fijn voor het team, omdat het werkrooster up to date is weet iedereen waar ze aan toe zijn. Hierdoor wordt er veel beter samengewerkt als een team. En dan heb ik het niet eens gehad over het behalen van de bedrijfsdoelen, wat hierop aansluitend ook veel soepeler verloopt omdat de neuzen allemaal dezelfde richting op staan. 

Dus, laten we samen navigeren door de kerstdrukte en het beste halen uit deze feestelijke periode voor zowel het bedrijf als de waardevolle klanten en medewerkers.

De impact van het gebruiksvriendelijk planningssysteem ONDURO

Zoals je leest heeft ONDURO veel impact op;

 • een helder werkrooster
 • een nauwkeurige urenregistratie
 • een effectieve samenwerking door heldere communicatie
 • tevreden medewerkers en klanten
 • het voldoen aan de bedrijfsdoelen
 • het blijven anticiperen
 • een mooie groei en nog veel meer..

Een goede personeelsplanning creĆ«ert een domino-effect, het heeft invloed op veel zaken! Wil jij eens kijken of ONDURO bij jouw bedrijf past? Vraag dan gratis een demo aan, je kunt ONDURO twee weken lang gratis gebruiken zonder ergens aan vast te zitten. Veel plezier! 

  Wil jij weten hoe de planning van jouw organisatie erbij staat?

  Doe mee met onze Planning Quiz als jij benieuwd bent naar jouw kansen op ontwikkeling en groei in je personeelsplanning. In Ć©Ć©n minuut zet je de planningsbehoefte van jouw bedrijf af tegen die van andere bedrijven.

  Klik hier voor de Quiz

  Terug naar Blog