Cafe de Kachel kiest voor online personeelsplanning en urenregistratie

Terug naar Blog

Cafe de Kachel kiest voor online personeelsplanning en urenregistratie

Café de Kachel ligt in het mooie Nijverdal, waar de eigenaar Henri Geugies met zijn team en al hun passie zorgen voor een warme huiskamersfeer. Een fijne plek waar de kachel altijd brandt, is hun filosofie en dat zie je ook terug in de openingstijden. Naast een heerlijk terras en een uitgebreid aanbod gezelschapsspellen, worden er ook regelmatig sportwedstrijden en andere spraakmakende programma´s getoond.

Henri is een ´horeca liefhebber´ en de deuren van zijn café staan dan ook 7 dagen per week open. Henri laat ons weten dat hij enorm gecharmeerd is van Onduro, daar worden wij natuurlijk ook erg blij van 😉 Henri is al een hele poos een trouwe gebruiker van Onduro en we hopen dan ook nog lang met hem samen te mogen werken.

Waarom Henri gecharmeerd is van Onduro

Doordat ik altijd inzicht heb in de beschikbaarheid van mijn team, gaat het plannen erg makkelijk en snel aldus Henri. Naast dat hij het plannen in de online personeelsplanning van Onduro erg fijn vindt, is hij heel blij dat het rooster voor zijn medewerkers altijd zichtbaar en actueel is. Hierdoor kan iedereen ten alle tijden zien hoe laat, waar en wanneer zijn dienst begint. Dit voorkomt misverstanden en miscommunicaties. Na een gewerkte dienst vullen de medewerkers zelf hun uren in, dit scheelt natuurlijk een hoop tijd omdat de urenregistratie niet meer handmatig ingevoerd hoeft te worden.

Henri is heel blij met de overzichten die Onduro creëert en ook zijn medewerkers vinden het erg prettig om met Onduro te werken. Onder andere het overzicht van de rapportage maar ook de tijd voor tijd module waar alle (niet) gewerkte uren bijgehouden worden. Doordat alles gekoppeld is aan elkaar zijn de overzichten altijd up to date en correct, plus hierdoor komen er vrijwel geen menselijke fouten meer voor.

Hoe Cafe de Kachel zijn personeelsplanning samenstelt

Onduro is opgebouwd uit modules die je heel gemakkelijk aan en uit kunt zetten. Hierdoor kun je je eigen personeelsplanning samenstellen. Door de modules uit te zeten die je niet gebruikt, blijft jou personeelsplanning overzichtelijk en vriendelijk in gebruik. Henri maakt gebruik van diverse modules.

Om zijn medewerkers in te plannen, maakt Henri gebruik van de beschikbaarheid module. Zijn medewerkers geven zelf de beschikbaarheid door via de app. Hierdoor kan Henri met één oogopslag zien wie hij kan inplannen voor een dienst.

In de app kan iedereen heel makkelijk zijn beschikbaarheid doorgeven. De beheerder ziet dit direct terug in zijn online omgeving. Zo is het ook mogelijk om medewerkers hun vakantie aanvraag in te laten dienen. Nadat de beheerder het heeft goedgekeurd, wordt de vakantie aanvraag automatisch verwerkt in de online personeelsplanning.

Minder handelingen, meer tijd over

Online personeelsplanning
Beschikbaarheid

Om de uren goed bij te houden maakt Henri gebruik van de tijd voor tijd module. Onduro verrekent de uren met elkaar en zet het vervolgens in een duidelijk overzicht. Henri is hierdoor altijd op de hoogte van het saldo van zijn medewerkers.

De instellingen in Onduro gebeuren eenmalig. Per medewerker registreer je de contracturen, verlof en de feestdagen. Onduro gaat vervolgens de (niet) gewerkte uren bijgehouden, waarna direct de uren met elkaar verrekend worden.

Het vermindert de menselijke fouten

Realtime klokken en urenregistratie op lokatie

Henri laat zijn medewerkers zelf de uren invullen via de app. Door de verantwoordelijkheid over de uren bij de medewerkers zelf neer te leggen, ontstaat er een heldere en betere communicatie. Zodra Henri in zijn urenregistratie de gewerkte uren ziet binnenkomen, kan hij de uren goed- of afkeuren. 

In de urenregistratie staan alle uren die zijn doorgegeven door de medewerkers, de nog goed te keuren uren en de reeds bevestigde uren. Dit zorgt voor een helder overzicht van de urenregistratie waarin je snel de stand van zaken kunt bekijken.

Weg met het handmatig invullen

personeelsplanning

Na goedkeuring verwerkt Onduro de urenregistratie automatisch in de rapportage. Henri maakt gebruik van de rapportage om het overzicht te bewaren. In de rapportage staan alle uren die goedgekeurd zijn door de beheerder en staan klaar om doorgestuurd te worden naar de loonadministratie.

Het scheelt ontzettend veel tijd om de uren niet handmatig in te hoeven vullen. Daarnaast vermindert het de kans op misverstanden en menselijke fouten aanzienlijk.

Tijd is geld, nietwaar?

Ook alle gemakken ervaren van online personeelsplanning en urenregistratie?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar alle gemakken van een online personeelsplanning die Onduro te bieden heeft? Je kunt vrijblijvend een demo aanvragen zodat je de online omgeving van Onduro kunt bekijken en ermee kunt spelen. Geen zorgen, je zit nergens aan vast. 

    Terug naar Blog