8 onmiddellijk impactvolle tips voor medewerkers betrokkenheid

Terug naar Blog
Medewerkers betrokken houden

8 onmiddellijk impactvolle tips voor medewerkers betrokkenheid

Het is essentieel voor het succes van elke organisatie om medewerkers betrokken te houden. Medewerkers betrokkenheid is meer dan alleen tevredenheid, het gaat over het creëren van een sterke band tussen werkgever en medewerker. In dit artikel gaan we verder praten over hoe je medewerkers betrokken houdt, wat daarvoor nodig is, we delen 8 handige tips en waarom betrokkenheid nu eigenlijk zo belangrijk.

1. Ontwikkel een sterk bedrijfscultuur

Een sterke bedrijfscultuur is de fundering van iedere organisatie. Het gaat over normen en waarden, over de overtuigingen van hoe het bedrijf te werk gaat. Wanneer er een sterke bedrijfscultuur staat, gaan medewerkers zichzelf identificeren met de organisatie. Zodra mensen zich kunnen identificeren zorgt dat direct voor meer betrokkenheid. Het is super belangrijk om een cultuur te ontwikkelen die teamwork, respect en groei aanmoedigt. Dit wordt bereikt door regelmatige en heldere communicatie, medewerkers complementeren en het gezamenlijk vieren van successen.

2. Het stimuleren van open communicatie

Een ontzettend belangrijk onderdeel dat leidt tot meer medewerkers betrokkenheid gaat over de communicatie. Een open en transparante communicatie zorgt er namelijk voor dat medewerkers zich meer gehoord en gewaardeerd voelen. Dit kun je al heel eenvoudig creëren door regelmatig een vergadering te organiseren  waar medewerkers hun gedachten, ideeën en zorgen kunnen delen. Of implementeer een open deurbeleid, dit houdt in dat medewerkers het management kantoor in en uit kunnen lopen wanneer de deur open staat. Dit moedigt een open communicatie met het managementteam aan. Tevens het communiceren via social media kanalen of andere chat platforms draagt ook bij aan een open communicatie.

3. Ontwikkel doorgroeimogelijkheden

Medewerkers blijven veel langer betrokken wanneer ze geloven dat ze kunnen doorgroeien en zich verder kunnen ontwikkelen. Biedt diverse trainingen aan en creëer meer ontwikkelingsmogelijkheden. Laat medewerkers hun vaardigheden verbeteren of laat ze juist nieuwe competenties ontwikkelen. Moedig medewerkers aan om hun ambities na te streven binnen het bedrijf. Dit vergroot niet alleen de betrokkenheid maar het verbetert ook de vakkundigheid van het team.

4. Erkenning en waardering

Mensen floreren op erkenning en waardering. Het is daarom juist onwijs belangrijk om het werk van medewerkers oprecht te zien en te waarderen. Dit kun je doen d.m.v. eenvoudige bedankjes maar je kunt ook een beloningssysteem implementeren. Maak bijvoorbeeld iemand tot medewerker van de maand of geef een bonus. Het gevoel van waardering bevordert de motivatie en een positieve werkomgeving. Deze manier van betrokkenheid versterkt de band tussen medewerker en organisatie.

5. Flexibele werkomgeving

Het bieden van een flexibele werkomgeving wordt ontzettend gewaardeerd, het past ook helemaal in de moderne wereld van vandaag. Denk hierbij aan thuiswerken of flexibele werkuren aanbieden. Hiermee geef je medewerkers de vrijheid om zakelijk en privé goed in balans te houden. Daarnaast laat je zien dat je als werkgever de behoefte van het team en individueel hoort en respecteert. Dit heeft een positieve invloed op hun betrokkenheid bij de organisatie. Ben flexibel, zie de momenten waarop je medewerkers het meest productief zijn en motiveer.

6. Team building activiteiten

Het organiseren van teambuilding activiteiten is super leuk en raad ik dan ook iedere organisatie aan. Het stimuleert het team spirit, versterkt de relatie tussen collega´s en het brengt meer plezier op de werkvloer. Door het organiseren van informele activiteiten leren de medewerkers elkaar op een andere manier kennen. Ga eens een potje bowlen met je team of neem deel aan een escape room.

7. Geef autonomie

Het gevoel van eigen keuzes maken, controle hebben over je eigen werkzaamheden, dat vindt toch iedereen heel fijn! Daarom is het gevoel van autonomie creëren ontzettend cruciaal. Het is niet alleen taken uitdelen, het is ook waardering tonen en vertrouwen uitstralen. Het gevoel van medezeggenschap vergroot de betrokkenheid van medewerkers aanzienlijk! Dat komt doordat iedereen hierdoor meer verantwoordelijkheid gaat voelen en hun bijdrage wil leveren aan het de organisatie.

8. Werk en privé

Een gezonde balans tussen werk en privé is essentieel voor de algehele tevredenheid en medewerkers betrokkenheid. Moedig dit aan door:
– flexibele werkuren aan te bieden
– thuiswerk mogelijkheden
– voldoende pauze
– gesprekken met bedrijfspsycholoog 

Nogmaals, het tonen van begrip en waardering voor de behoefte van medewerkers laat zien dat er naar iedereen geluisterd wordt, dit creëert een hogere betrokkenheid op lange termijn.

Conclusie medewerkers betrokkenheid

Het behouden van betrokken medewerkers is een never ending story, een doorlopend proces. Het begint allemaal bij het creëren van een positieve werkomgeving en een open communicatie. Ontwikkel vervolgens een sterke bedrijfscultuur, biedt doorgroeimogelijkheden aan, waardeer en erken, organiseer teambuilding activiteiten, geef autonomie en steun een gezond werk en privéleven. Wanneer je deze elementen implementeert ga je als organisatie niet alleen een succesvolle betrokkenheid creëren maar trek je ook getalenteerde medewerkers aan die je zult behouden op de lange termijn. Medewerkers betrokken houden, zo doe je dat!

Efficiënt werkrooster maken in Excel Online personeelsplanning tips voor medewerkers betrokkenheid correcte urenregistratie voor freelancers
Tips voor medewerkers betrokkenheid

Online personeelsplanning zorgt voor medewerkers betrokkenheid

Een online personeelsplanning zorgt absoluut voor meer betrokkenheid onder medewerkers en hier zijn verschillende redenen voor. De belangrijkste redenen heb ik hieronder op een rijtje gezet, met als voorbeeld de online personeelsplanning van ONDURO.

1. Toegankelijkheid

Een online personeelsplanning biedt medewerkers de mogelijkheid om hun rooster en urenregistratie op afstand in te zien en te beheren. Dit zorgt voor flexibiliteit en het maakt het vele malen makkelijker voor medewerkers om het werk- en privéleven in balans te houden. Daarnaast krijgen medewerkers meer het gevoel van controle over hun eigen werkzaamheden en dit houdt het team betrokken.

2. Real-time updates

ONDURO zorgt voor real-time update wanneer er bijvoorbeeld een roosterwijziging plaatsvindt of wanneer er een nieuwe dienst beschikbaar is. Dit zorgt ervoor dat iedereen altijd op de hoogte is en dat voorkomt verwarring en misverstanden.

3. Beschikbaarheid

Medewerkers kunnen via hun eigen online omgeving in ONDURO heel eenvoudig hun beschikbaarheid doorgeven, ze kunnen ook hun vakantie aanvraag indienen. Dit moedigt het gevoel van autonomie en verantwoordelijkheid aan, dat tevens de betrokkenheid van medewerkers vergroot.

4. Communicatie

Het automatiseren van de personeelsplanning versimpelt het gehele proces voor zowel medewerker als manager. Er wordt veel minder tijd besteed aan het maken van de planning of de urenregistratie. Dat komt onder andere doordat er minder op en neer gecommuniceerd wordt via diverse kanalen, alles gebeurt nu via één kanaal met real-time updates. Dit is veel eenvoudiger en sneller communiceren wat bijdraagt aan de algemene tevredenheid van het team.

5. Blijven voldoen aan behoefte

Door gebruik te maken van een online personeelsplanning zoals ONDURO kun je blijven voldoen aan de behoeften van het team. Dat komt doordat medewerkers hun eigen beschikbaarheid eenvoudig kunnen doorgeven waardoor managers het werk effectief kunnen verdelen. Op deze manier kun je overbelasting vermijden, zo voorkom je stress en draagt je bij aan het welzijn van je medewerker.

6. Ontwikkeling

Doordat ONDURO alle data zorgvuldig en nauwkeurig registreert kun je zien hoe de werkstroom loopt. Wie waar goed in is, waar talent zit, het teamverband en individueel. Hierdoor kun je medewerkers motiveren om zich verder te ontwikkelen en betrokken te blijven bij de werkzaamheden.

7. Duurzaamheid

Het gebruik van ONDURO draagt tevens bij aan duurzaamheid doordat er minder papier wordt verbruikt vanwege de digitalisering. Ben jij een organisatie die duurzaamheid omarmt? Dan kunnen je medewerkers zich hierdoor ook meer verbonden voelen met het bedrijf.

Vrijblijvende demo

Kun je naast de 8 handige tips voor medewerkers betrokkenheid hulp gebruiken om meer betrokkenheid te creëren? Probeer ONDURO dan nu twee weken lang gratis uit. Door hieronder je mail adres achter te laten, stuur we de demo direct naar je toe! Ontdek nog veel meer voordelen die ONDURO te bieden heeft.

    Terug naar Blog